Франція хоче стати лідером в обмеженні банківських бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція хоче стати лідером в обмеженні банківських бонусів

Казна та Політика
138
Французькі банки на наступному тижні запропонують посилити правила, що регулюють виплати бонусів і розкриття інформації про них, на нарадах із президентом Франції Ніколя Саркозі та міністром фінансів Крістін Лагард, повідомляє Financial Times.
Поступки, що додають нових деталей до кодексу виплат, погодженого французькими банками в лютому і покликаному запобігати прийняття на себе надлишкових ризиків, будуть використані для посилення позицій Франції на саміті G20, що пройде у вересні в Піттсбурзі.
На цьому саміті Саркозі, який зробив боротьбу за жорсткість регулювання одним із пріоритетів свого уряду, як очікується, буде закликати інші країни ввести в дію правила, погоджені на весняному саміті "двадцятки".
"Президент попросив нас подати приклад всім, - заявило джерело в банківських колах Франції. - Найголовніше те, що ми здійснюємо рекомендації G20 і можемо стати таким прикладом".
Пропозиції французьких банків будуть містити в собі обіцянку публікувати в річних звітах більше детальну інформацію про виплачувані бонуси й про процес прийняття рішень про подібні виплати. Банки також домовилися про створення більш виразних принципів погоджування бонусів із прибутками. Однак банки пручаються будь-яким спробам обмежити бонуси або вийти за рамки рекомендацій G20, прийнятих у квітні, побоюючись, що це зменшить їх конкурентноздатність після завершення глобальної економічної кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас