НБУ: Із початку серпня курс гривні на міжбанківському ринку знизився відносно долара на 2,4%, а на готівковому сегменті валютного ринку - на 3,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Із початку серпня курс гривні на міжбанківському ринку знизився відносно долара на 2,4%, а на готівковому сегменті валютного ринку - на 3,3%

Кредит&Депозит
433
З початку серпня 2009 р. курс гривні на міжбанківському ринку знизився відносно долара на 2,4 % (до 8,0436 грн/дол.), а на готівковому сегменті валютного ринку - на 3,3 % (до 8,2681 грн/дол.). Про це повідомляється на офіційному сайті Нацбанку. Відповідно змінився й офіційний курс гривні до основних валют: до долара він знизився на 2,42 % (до 7,8844 грн/дол.), до євро - на 3,81 % (до 11,2298 грн/євро), а відносно російського рубля - на 2,92 % - до 2,4950 грн/10 рублів.
Національний банк України продовжує проведення цільових валютних аукціонів з продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків – фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за валютними кредитами. З початку серпня проведено шість аукціонів, на яких було продано в 3,3 рази більше іноземної валюти, ніж у відповідному періоді липня - 119 млн дол. (в еквіваленті) проти 35,6 млн дол. США. При цьому задовольнялися практично всі належним чином оформлені та подані заявки.
У поточному місяці відбуваються активні розрахунки українських резидентів за зовнішніми зобов"язаннями. При цьому значні платежі за імпортними контрактами та кредитними угодами здійснювалися як приватним, так і державним сектором економіки. Наведене сприяло вчасному проведенню планових розрахунків за імпортовані енергоносії та отримані раніше зовнішні позики. Своєчасне погашення останніх супроводжується зменшенням валового боргу України.
Водночас активізація цих розрахунків спричиняє додатковий попит на іноземну валюту. Її дефіцит на міжбанківському ринку нівелювався переважно валютними інтервенціями Національного банку України та курсовими коливаннями гривні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас