Меркель віддає перевагу Magna і підтримує санкції щодо Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель віддає перевагу Magna і підтримує санкції щодо Ірану

Фондовий ринок
213
Ангела Меркель вважає, що шансів на перемогу в боротьбі за німецький автозавод Opel більше в консорціуму австрійського канадського концерну Magna і російського Сбербанку, ніж у бельгійського інвестиційного фонду RHJ.
В інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeinen Zeitung канцлер Німеччини заявила, що пропозиція консорціуму інвесторів у складі російського Сбербанку і канадського концерну Magna пропонує "кращу програму" і має більше шансів на перемогу, у той час як шанси на успіх бельгійської інвестиційної групи RHJ у боротьбі за Opel Меркель оцінює як "критичні".
"Ми свідомо віддаємо перевагу пропозиції Magna, оскільки компанія має великий досвід в автомобілебудуванні", - заявила Меркель. Вона підкреслила, що участь російського капіталу в пропозиції канадсько-австрійського концерну має велике значення і передбачає "низку переваг".
Також канцлер Німеччини заявила, що країна підтримає введення нових санкцій щодо Ірану, якщо найближчим часом не буде досягнуто прогресу в переговорах щодо іранської ядерної програми. За словами Меркель, Німеччина можливо буде змушена підтримати введення нових санкцій щодо Ірану вже у вересні. Нагадаємо, що західні країни вимагають від Ірану припинення своєї програми зі збагачення урану, яка, на їх думку, спрямована на розробку ядерної зброї. Тегеран спростовує відомості про військове використання атома, минулого тижня країна допустила інспекторів МАГАТЕ на ядерний реактор.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас