Нафта може подешевшати наступного тижня через негатив на ринку праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня через негатив на ринку праці США

Енергетика
391
Вартість нафти наступного тижня може знизитися, оскільки зростаюча кількість заявок на допомогу з безробіття в США вказує на можливість більш повільного відновлення економіки, ніж очікувалося, повідомило агентство Bloomberg.
Двадцять один з 38, або 55%, з тих хто брали участь в опитуванні аналітиків, очікують зменшення ціни нафти. Вісім респондентів (21%) вважають, що нафта подорожчає і дев'ять чоловік не очікують значних змін.
Кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, збільшилася минулого тижня на 15 тис. - до 576 тис. При цьому аналітики очікували скорочення показника на 8 тис.
"Якщо це знак того, що економіка або не буде відновлюватися, або буде погіршуватися найближчими місяцями, то нафта покаже істотне падіння", - відзначає один із засновників Altavest Worldwide Trading Inc. Майк Армбрустер.
Минулої п'ятниці більшість аналітиків очікували зниження нафти, однак їх прогнози не виправдалися. Котирування вересневих ф'ючерсних контрактів марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) з понеділка по четвер збільшилися на $5,03 (7,5%) - до $72,54 за барель.
Ціна жовтневих контрактів під час торгів у п'ятницю досягала максимальної позначки цього року - $73,73 за барель.
З початку поточного року нафта подорожчала більш ніж на 60%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас