Тимошенко збирається дати церквам особливу ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко збирається дати церквам особливу ціну на газ

Енергетика
215
Кабінет міністрів України має намір встановити ціни на природний газ для релігійних організацій на рівні цін на газ для населення.
Про це УНІАН повідомило джерело в уряді.
За словами співрозмовника агентства, вже підготовлений відповідний проект постанови Кабміну, який найближчим часом буде прийнятий.
Зокрема, Кабмін планує встановити, що природний газ для релігійних організацій на комунально-побутові послуги відпускається за роздрібними цінами на умовах, які затверджені Національною комісією регулювання електроенергетики для потреб населення.
Як повідомляв УНІАН, 13 липня Рада церков України звернулася до Кабміну з проханням встановити тарифи на природний газ і воду на рівні тарифів для населення, а на опалення - на рівні тарифів для некомерційних організацій. Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла встановити тарифи на комунальні послуги для релігійних організацій на рівні тарифів для населення.
Зараз населення купує природний газ по 402-622 грн. (близько 51,5-79,7 дол.) за тисячу кубометрів (залежно від обсягів споживання). Для порівняння: його вартість для промисловості становить 310 дол. за тисячу кубометрів. Релігійні підприємства платять за газ, як промислові підприємства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас