Вперше за 8 тижнів зафіксований чистий відтік з фондів emerging markets — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше за 8 тижнів зафіксований чистий відтік з фондів emerging markets

Фондовий ринок
321
Відтік капіталу з фондів, що інвестують в акції РФ і країн СНД, за даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), за період з 13 по 19 серпня 2009 року склав $3,6 млн проти припливу в розмірі $20,5 млн тижнем раніше, говориться в огляді фінансової корпорації "Уралсіб".
Приплив капіталу у фонди, що інвестують в акції РФ і СНД, з 1 січня по 19 серпня 2009 року склав $756 млн.
За даними EPFR, за тиждень до 19 серпня вперше за вісім тижнів зафіксований чистий відтік коштів з фондів, що інвестує в акції ринків, що розвиваються, у розмірі $1,63 млрд, при цьому попереднього тижня припливи у фонди склали $571 млн.
Лідерами за відтоком коштів за підсумками тижня стали фонди GEM (фонди, що інвестують в усі ринки, що розвиваються), які втратили $950 млн, тоді як тижнем раніше вони залучили $293 млн.
Відтік коштів з фондів, що інвестують у ринок Азії, склав $811 млн проти відтоку на суму $27 млн тижнем раніше, при цьому знову найбільші втрати зазнали китайські фонди - на їх частку припало $640 млн відтоку, тоді як індійські фонди продовжують залучати капітал.
Тим часом фонди, що інвестують в акції Латинської Америки, а також фонди, що інвестують в акції EMEA, всупереч, корекції на цих ринках, навпаки, залучили $74 млн і $54 млн відповідно.
Як відзначає аналітик "Уралсібу" Андрій Богданович, поточний тиждень багатий гарними новинами, у зв'язку із цим зростання ринків може продовжитися. Тим часом експерт вважає, що корекція ще не закінчилася, і ймовірність того, що ринки впадуть ще на 5-10%, досить висока. Однак доти, поки середньочасний висхідний тренд зберігається, можливий відтік коштів буде незначним, відзначив Богданович.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас