У кризу чиновників у США побільшало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У кризу чиновників у США побільшало

Казна та Політика
233
З початку рецесії скорочення робочих місць у приватному секторі економіки США склали 6,9 млн., однак в органах державної та місцевої влади, навпаки, з'явилося 110 тис. нових позицій, а заробітна плата держслужбовцям була підвищена, повідомляє американська газета The New York Times з посиланням на звіт дослідницького інституту Nelson A. Rockefeller Institute of Government.
Звіт заснований на аналізі даних федеральних агентств і показує, що починаючи із грудня 2007 року в органах федеральної та місцевої влади США поступово зростала кількість робочих місць. Зокрема, зростання чисельності держслужбовців може бути пов'язано з активною реалізацією урядових антикризових програм, пише газета.
Самі дослідники пояснюють зростання чисельності американських чиновників тим, що наслідок економічного спаду в країні поки не торкнувся органів місцевої влади.
Однак зворотні процеси вже спостерігаються в деяких штатах. Більшість штатів США, які найбільше постраждали від рецесії, на тлі зниження обсягу податкових надходжень уже скорочують чисельність персоналу органів місцевої влади. Так, Арізона була змушена скоротити 8,6% урядових службовців за минулий рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас