Уряд Швейцарії має намір продати свою частку в банку UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Швейцарії має намір продати свою частку в банку UBS

Казна та Політика
322
Уряд Швейцарії має намір продати свою частку в банку UBS, передає Бі-Бі-Сі. Відповідна заява надійшла після укладання між урядами Швейцарії і США угоди, згідно з якою UBS надасть інформацію про 4,5 тис. американських клієнтів банку, які підозрюються в приховуванні своїх активів на його рахунках.
Частка швейцарського уряду в акціях банку досягає суми в 5,2 млрд доларів.
UBS зобов'язався розкрити інформацію тільки щодо тих рахунків клієнтів, які підозрюються в ухиленні від сплати податків. Між іншим, це рішення в світовій практиціє безпрецедентним. На думку експертів, воно завдасть серйозного удару не лише репутації UBS, але й усій швейцарській банківській системі.
Раніше, в цьому рокі, Податкове управління США подало позов проти UBS з вимогою розсекретити інформацію щодо банківських операцій. Банк відмовився піти на такий крок, проте під час судового розгляду був вимушений заплатити 780 млн дол. штрафів і назвати імена близько 300 американських громадян, які приховують свої активи від оподаткування.
Після цього тисячі американців, які ухиляються від податків, добровільно заявили про свої порушення в Службу з внутрішнього оподаткування США, потрапивши, таким чином, під програму амністії, яка припускає виплату всіх податків і штрафів за приховування, але відкидає ув'язнення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас