Баффет: Величезний держборг США створює ризики для економіки і курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет: Величезний держборг США створює ризики для економіки і курсу долара

Казна та Політика
997
США повинні вирішити проблему держборгу і виведення величезних сум ліквідності, які були кинуті на порятунок фінансової системи, оскільки ці фактори створюють загрозу для курсу долара і економіки країни в цілому, вважає мільярдер Уоррен Баффет.
"Потужний потік федеральних коштів" урятував фінсектор, і американська економіка стала на шлях повільного відновлення, відзначив Баффет у статті, розміщеній в газеті The New York Times. Хоча інвестор цілком підтримує заходи, початі Федеральним резервом і урядом, він заявив, що тепер США ступили на "незвідану територію" бюджетного управління.
"Продовжують застосовуватися величезні дози грошових ліків, і найближчим часом нам доведеться мати справу з побічними ефектами, - стверджує Баффет. - Поки більшість цих наслідків невидимі, вони можуть залишатися прихованими протягом тривалого часу. Однак їхня загроза може бути такою ж серйозною, як і сама фінансова криза".
Загальний обсяг різних держпрограм США, спрямованих на подолання рецесії, становить, за даними Bloomberg, $12,8 трлн і його можна зіставити з річним обсягом ВВП країни.
Дефіцит американського держбюджету складе рекордні $1,841 трлн (близько 13% ВВП) поточного фінансового року, що завершується 30 вересня. Чистий держборг США виросте за підсумками фінроку до 56% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас