Мінфін: Україна сформує переговорну позицію щодо реструктуризації єврооблігацій "Нафтогазу" до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україна сформує переговорну позицію щодо реструктуризації єврооблігацій "Нафтогазу" до кінця тижня

Енергетика
256
Позиція української сторони щодо питання можливої реструктуризації боргу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" буде сформована до кінця поточного тижня, повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.
"Зараз ми вивчаємо структуру власників зобов'язань "Нафтогазу", їхню географію. Це необхідно для розуміння способу і процедури ведення переговорів, що буде ним запропонована", - сказав він журналістам у Києві в середу.
За його словами, до кінця тижня передбачається також сформувати графік проведення переговорів із зовнішніми кредиторами НАК.
Уманський відзначив, що в компанії ще є якийсь час, щоб подати пропозиції щодо реструктуризації зовнішнього боргу, не порушуючи обумовлених для цього термінів.
Тижнем раніше в.о. міністра допустив, що переговори будуть вестися не тільки з власниками єврооблігацій на $500 млн, термін погашення яких наступає 30 вересня, але й з іншими зовнішніми кредиторами, зокрема з Deutsche Bank.
Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", мова може йти про борги "Нафтогазу" Depha Bank на суму $220 млн, CSI - на $550 млн і Deutsche Bank - на $395,2 млн, термін погашення яких припадає на 2009-2012 р. З урахуванням єврооблігацій і відсотків загальна сума виплат за ними становить близько $1,78 млрд, зокрема цього року – близько $650 млн, наступного - близько $570 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас