Концерн Evraz Group не одержав дозволи на придбання 51% акцій китайської Delong Holdings — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Концерн Evraz Group не одержав дозволи на придбання 51% акцій китайської Delong Holdings

Фондовий ринок
343
Російський гірничо-металургійний концерн Evraz Group не отримав дозволу антимонопольного відомства Китайської Народної Республіки на придбання 51% акцій китайської Delong Holdings.
Таким чином, продовження угоди стало неможливим через невиконання основних положень угоди, повідомляється в матеріалах Evraz Group. У документі відзначається, що опціон на купівлю і опціон із правом продажу відхилені й більше не мають подальшого ефекту.
У той же час Evraz уточнив, що зберігає інтерес у розвитку свого бізнесу в Китаї й продовжує розглядати різні варіанти для бізнесу.
Раніше Evraz Group планував у I півріччі 2008 р. закрити угоду з придбання 51% акцій китайської Delong Holdings вартістю 1,5 млрд дол. Однак тоді повідомлялося, що російська компанія не могла гарантувати завершення угоди в зазначений період, тому що все залежало від регулювальних органів Китаю. Як повідомляв старший віце-президент Evraz Group Павло Татьянін, компанія на той момент володіла 10% акцій китайської Delong. Шестимісячний опціон був розрахований на 6 місяців з 18 лютого ц.р. і повинен був завершитися 18 серпня ц.р.
Еvraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничовидобувна компанія. Evraz Group підпорядковані три провідні російські сталеливарні підприємства - Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Palini e Bertoli в Італії, Vitkovice Steel у Чехії, Evraz Oregon Steel Mills і Stratcor зі штаб-квартирою в США. Крім того, компанії також належить південноафриканська Highveld Steel and Vanadium Corporation. Чистий прибуток Evraz Group за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФО) 2007 р. виріс на 55,7% - до 2 млрд 144 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас