Торги на ринках АТР відкрилися зростанням завдяки поліпшенню рейтингу Nomura для автопрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги на ринках АТР відкрилися зростанням завдяки поліпшенню рейтингу Nomura для автопрому

Фондовий ринок
68
Більшість азіатських індексів зростають у середу після того, як найбільший японський брокер покращив прогноз для автомобільної галузі, а також через підвищення цін на сировину, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 0,3% з відкриття торгів - до 110,98 пункту.
Австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 0,6%, південнокорейський Kospi - на 0,5%.
Вартість акцій японських автовиробників зростає після того, як аналітик Nomura Сотаро Ногуті змінив рейтинг галузі з "нейтрального" до "бичачого".
"Компанії, імовірно, побачать відновлення попиту в розвинених країнах завдяки державним субсидіям, що дозволить їм покращити прогнози", - відзначив Ногуті.
Індекс 6 кольорових металів LME піднявся на 0,8% у вівторок, ціни на нафту підвищилися на 3,7% у Нью-Йорку, продемонструвавши найшвидше зростання за місяць.
Курс цінних паперів провідного світового автовиробника Toyota Motor Corp. піднявся на 1,7%. Котирування цінних паперів другого за розмірами автоконцерну Японії Honda Motor Co. підвищилися на 3%.
Ринкова капіталізація малайзійської автомобілебудівної держкорпорації Proton Holdings Ltd. зросла на 2,1%.
Ціна акцій третьої за розмірами гірничовидобувної компанії світу Rio Tinto Group збільшилася на 2,9%, папери австралійської Fortescue Metals подорожчали на 3,4%.
Вартість акцій австралійської нафтової компанії Woodside Petroleum Ltd. збільшилася на 4,1%. Чистий прибуток компанії за перше півріччя скоротився на 12% - до 898 млн австралійських доларів ($743 млн) через зниження цін на нафту порівняно з аналогічним періодом минулого року, однак перевищив прогнози аналітиків.
Провідний авіаперевізник Австралії Qantas Airways Ltd. підняв ціну паперів на 4,2% у зв'язку зі збільшенням пасажирського трафіку.
Курс акцій Tokio Marine Holdings Inc., найбільшого японського страховика із зареєстрованих на біржі, впав на 2% після того, як регулятори Японії оголосили, що нові правила негативно вплинуть на коефіцієнти платоспроможності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас