Фондовий ринок України у вівторок пішов у бічний тренд, закрившись незначним "плюсом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України у вівторок пішов у бічний тренд, закрившись незначним "плюсом"

Фондовий ринок
130
Український фондовий ринок у вівторок показав слабке зростання на тлі позитивної зовнішньої динаміки, однак невпевненість гравців у збереженні висхідного тренда обумовила волатильність котирувань і низький обсяг торгів на біржах. В результаті індекс "Української біржі" виріс на 0,48% - до 1096,67 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,57%, до 437,80 пункту
"В цілому день минув з певною невизначеністю, настрої гравців протягом дня змінювалися кілька разів: позитивне відкриття змінилося розпродажем і падінням індексів практично до рівня вчорашнього закриття. У другій половині торговельної сесії пішла спроба знову досягти ранкового максимуму, але вона виявилася невдалою, і ринок після невеликого зростання ліг у боковик", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Як відзначив трейдер інвесткомпанії KBC Securities Ukraine Володимир Позній, певне позитивне тло у вівторок створила новина про фінансові результати Home Depot у II фінкварталі (прибуток перевищив очікування аналітиків), що дозволило вітчизняному ринку закритися в "зеленій зоні".
На "Українській біржі" у вівторок продовжили падати акції Укртелекому (-2,04%), Єнакієвського метзаводу (-1,49%), Райффайзен Банку Аваль (-1,26%). Другий день поспіль, незважаючи на невпевнені рухи "блакитних фішок", показують зростання акції "Центренерго", додавши за підсумками торговельної сесії 1,3%. За даними KBC Securities Ukraine, інтерес до акцій "Центренерго" виходив з боку іноземних інвесторів.
На "Українській біржі" у вівторок укладені 522 угоди на суму 13,9 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС максимальне падіння показали акції Райффайзен Банку Аваль (-10,8%), Єнакієвського метзаводу (-7,14%) і "Донбасенерго" (-6,33%).
На "ринку котирувань" ПФТС у вівторок укладено 20 угод на суму 1,4 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС подешевшали акції "Укрнафти" (-6,63%) і Алчевського меткомбінату (-6,11%), зросли в ціні акції "Центренерго" - на 3,56%.
На "ринку заявок" ПФТС у цей день укладено 86 угод на суму 7,4 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас