Standard & Poor's виключило рейтинг Литви зі списку спостереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's виключило рейтинг Литви зі списку спостереження

Казна та Політика
385
Агентство Standard & Poor's Ratings Service виключило суверенний рейтинг Литви на рівні BBB зі списку спостереження (CreditWatch), що свідчить про зменшення ризику його зниження на тлі кроків уряду країни зі зменшенню дефіциту бюджету, повідомляє агентство Bloomberg.
"Виключення литовського рейтингу зі списку CreditWatch є наслідком дій литовської влади із запобігання подальшого погіршення стану сектора приватних фінансів, включаючи заходи щодо зниження бюджетного дефіциту", - заявив Франк Жиль, аналітик S&P, у своєму звіті. Проте, прогноз за рейтингом залишається негативним.
Литовська економіка гірше, ніж економіки інших балтійських країн - Латвії та Естонії - переживає світову фінансову кризу. В останньому кварталі ВВП Литви знизився на 22,4% стосовно показника попереднього року. У Латвії падіння склало 19,5%. За прогнозом S&P, річне падіння литовського ВВП складе 18%, в 2010 р. очікується "незначне зростання". Агентство поставило рейтинг країни в список спостереження 10 серпня. У той же день рейтинги Латвії й Естонії були знижені з BBB до BB і з A- до A відповідно.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас