Економіка КНР перебуває на шляху до відновлення після світової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка КНР перебуває на шляху до відновлення після світової кризи

Казна та Політика
204
Економіка Китаю в цей час перебуває на шляху до відновлення і під кінець року продемонструє непогані показники, якщо Центральний уряд КНР збереже прийнятий наприкінці 2008 року курс економічного розвитку, наводять у вівторок китайські ЗМІ слова головного економіста державного статистичного управління КНР Яо Цзінюаня.
За словами експерта, уряд повинен продовжити вживати "активні заходи в бюджетній політиці й, відповідно, послабити кредитно-грошову політику".
Раніше аналітики Goldman Sachs Group Inc. підвищили прогноз зростання ВВП Китаю в 2009 році до 9,4%, відзначивши "потужний імпульс до підйому" і високу ймовірність того, що уряд країни відстрочить жорсткість грошово-кредитної політики.
До цього експерти прогнозували збільшення ВВП КНР на 8,3%.
В 2010 році, як очікують в Goldman, китайська економіка виросте на 11,9%.
У той же час економіст Goldman Sachs Майкл Буханан відзначає, що "китайська економіка наближається до точки, коли уряду необхідно турбуватися про те, щоб не спізнитися з жорсткістю грошово-кредитної політики в такому ж ступені, як він турбується про те, щоб не почати цей процес занадто рано".
ВВП КНР виріс на 7,9% у другому кварталі порівняно з тим же періодом попереднього року завдяки реалізації урядового пакета стимулювання економіки обсягом 4 трлн юанів ($585 млрд) і рекордним обсягам кредитування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас