Середня сума "службового" хабара в Україні перевищила 100 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня сума "службового" хабара в Україні перевищила 100 тисяч гривень

Кримінал
656
З викритих спецпідрозділами боротьби з організованою злочинністю 222 злочинів у сфері службової діяльності майже половина - 102 - становлять хабарі. Середня сума виявлених хабарів становить 108,1 тисячі гривень.
Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник керівника ДУБОЗ – керівник Центрального Антикорупційного бюро Вадим Лашу.
Найбільш корумпованою залишається сфера земельних відносин. Цього року працівники спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю виявили 199 (у 2008 - 182) злочинів у сфері службової діяльності, у тому числі 76 (в 2008 - 58) фактів хабарництва.
Найбільш характерними злочинами, вчиненими в сфері земельних відносин, є одержання хабарів за виготовлення службової документації на незаконний перерозподіл, допомогу в вирішенні питання щодо безкоштовної передачі земельної ділянки у власність або довгострокову оренду, сприяння і прискорення процедури ухвалення рішення сесією місцевої ради щодо надання дозволу на розробку проектів відведення земельних ділянок, зміна цільового призначення земельних ділянок.
Зазвичай суб'єктами цих злочинів виступають голови міських, селищних і сільських рад, а також службові особи органів землевпорядження (Управління земельних ресурсів, місцеві земельні комісії, кадастрові установи).
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас