Литвицький: Економіка вийшла з режиму вільного падіння, яке було у січні 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Економіка вийшла з режиму вільного падіння, яке було у січні 2009 р.

Казна та Політика
590
Економіка вийшла з режиму вільного падіння, яке було у січні 2009 р.
Про це на прес-конференції заявив сьогодні керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо у I кварталі українська економіка продемонструвала спад на рівні мінус 20,3%, то у II кварталі цей показник складає 18%, тобто це півкроку в перед … Економіка почала дуже повільними темпами відроджуватися, але я прогнозую, що падіння за рік буде вимірюватися двозначною цифрою, хоча, очевидно, не досягне історичного максимуму, коли було падіння економіки у розмірі 22,9%", - сказав він.
При цьому він додав, що найгірша ситуація залишається у торгівлі, де падіння складає мінус 15,2%, та у транспорті (мінус 33,3%). "Ці галузі разом складають 30% ВВП, тому це тривожні цифри", - пояснив він.
При цьому Литвицький визнає, що за липень 2009 р. промисловість демонструє на 2% кращий показник, ніж був у січні, коли падіння склало 30,4%. Позитивним є факт зростання у сільському господарстві у розмірі 3,8%.
В цілому Литвицький вважає, що "не треба бути занадто впевненими, що ми вийдемо з кризи дуже швидко … це перспектива не одного року".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас