"Братислава" іде з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Братислава" іде з молотка

Фондовий ринок
784
Фонд держмайна виставив на продаж 51% акцій ВАТ "Готельний комплекс "Братислава". Стартова ціна контрольного пакету визначена на рівні 20,5 млн грн. Найбільш імовірним його покупцем можна вважати екс-главу правління ВАТ Юрія Пашковського, який вже контролює 43% акцій.
Як повідомляла "Ділова столиця", у січні Кабінет Міністрів виключив зі статутного фонду державної акціонерної компанії "Україна туристична" 51% акцій ВАТ "Готельний комплекс "Братислава" і доручив Фонду держмайна підготувати його до продажу. 5 серпня ФДМУ заявив про початок приватизації готелю і прийом заявок від потенційних інвесторів.
Сам конкурс запланований на 23 вересня після публікації інформаційного повідомлення. Потенційним інвесторам пропонується 2,8 млн акцій номіналом 2,14 грн. Кожна з яких становить 51% статутного фонду. Стартова їх вартість - 20,5 млн грн. Приватизаційне відомство вимагає від покупця зберегти профіль діяльності підприємства і забезпечити прибуток за підсумками 2009 р. на рівні 19,4 млн грн.
Такі умови можна вважати прийнятними: за минулий рік прибуток "Братіслави" склав 28,2 млн грн. Більш м'які вимоги висунуті, мабуть, з урахуванням фінансової кризи. Зменшення кількості відрядних і туристів дійсно позначилося на результатах роботи готелю, прибуток якого за підсумками першого півріччя 2009 р. склав 10,2 млн грн. Куди складнішою для потенційних інвесторів виглядає інша вимога: протягом 2,5 роки внести в реконструкцію готелю (в основному його номерного фонду) 50 млн грн. інвестицій.
Зважаючи на все, це й стане найбільшим головним болем для нинішнього приватного співзасновника ВАТ - структур екс-голови правління готельного комплексу Юрія Пашковського. Втім, крім "Братислави", у Юрія Володимировича є й інші джерела доходів. Наприклад, близька до нього фірма "Фішер трейдинг корп.", яка раніше була акціонером київського готелю, під час приватизації майна АРК 2005 р. сконцентрувала 77% акцій алуштинського санаторію "Славутич", прибуток якого за підсумками 2008 р. після проведеної там реконструкції виріс у кілька разів - до 16,2 млн грн.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас