Дев'ять із десяти доларових купюр у США мають на собі сліди кокаїну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дев'ять із десяти доларових купюр у США мають на собі сліди кокаїну

Валюта
2194
90% банкнот, якими користуються жителі США, мають на собі сліди кокаїну.
Такі результати дослідження, проведеного вченими з Массачусетського університету. Як повідомляє телеканал Sky News, найчастіше гроші зі слідами кокаїну зустрічаються у Вашингтоні. Там банкнот зі слідами наркотиків навіть більше, ніж у середньому в країні - близько 95%.
Приблизно такі ж показники зареєстровані й в інших великих містах, наприклад, у Балтіморі, Бостоні та Детройті. Вміст кокаїну на одній американській банкноті варіюється від 0,006 мікрограма до 1,240 мікрограма.
За словами вчених, кокаїн потрапляє на паперові гроші під час угод із продажу наркотиків. Крім того, розповсюдженою є практика вживання наркотику через трубочку, згорнуту з банкноти.
Кокаїн також може потрапляти на купюри при зіткненні з поверхнею, на якій є сліди кокаїну, або просто з іншими грошовими знаками, покритими дрібними крупицями наркотику.
"На мій подив, ми знаходимо усе більше кокаїну на банкнотах. Я не зовсім розумію, чому ми побачили настільки помітне зростання (вмісту наркотиків), але це може бути пов'язано з економічним спадом, коли люди в стані стресу звертаються до кокаїну", - сказав доктор Юганг Цуо з Массачусетського університету.
Відзначимо, у дослідженні брали участь банкноти з 30 американських міст, а також Канади, Бразилії, Китаю і Японії. Як виявилося, найменше кокаїну було знайдено на купюрах з Китаю і Японії - 20% і 12% відповідно. Показники Канади і США набагато гірші - від 85% до 90%.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас