Банки збільшують штат і бонуси сировинних трейдерів на тлі зростання цін на мідь і нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки збільшують штат і бонуси сировинних трейдерів на тлі зростання цін на мідь і нафту

Казна та Політика
344
Провідні фінкомпанії світу знову розширюють штат сировинних трейдерів і обіцяють їм бонуси в розмірі $1 млн слідом за стрімким зростанням цін на сировину, в першу чергу на нафту і мідь, повідомило агентство Bloomberg.
Сировина в середньому подорожчала на 32% з березня поточного року, свідчить індекс 19 сировинних товарів Reuters/Jefferies CRB. Вартість нафти та міді збільшилася з лютого майже вдвічі - на 99% і 98% до початку торгів у понеділок відповідно.
"У 2009 році обов’язково повернуться гарантовані бонуси в розмірі від $1 млн і більше, - вважає керуючий директор нью-йоркської рекрутингової фірми Commodity Talent LLC Джордж Штейн. - Ці бонуси будуть виплачуватися новим співробітникам - шибайголовам від сировинного бізнесу, які зможуть подвоїти розмір операцій у найкоротший термін".
Сировинні активи під управлінням різних фондів у другому кварталі виросли на 19% - до $209 млрд, за даними банку Barclays Plc, одного з тих, хто планує збільшити кількість сировинних трейдерів наступного року.
Barclays розширить штат сировинного підрозділу на 6%.
Morgan Stanley наймає нових трейдерів у сфері сировинних вантажоперевезень.
Найбільший банк США за розміром активів Bank of America Corp. також має намір збільшити чисельність групи сировинних аналітиків і трейдерів на 25% у найближчі 2-3 роки, тому що відновлення економіки залучить на сировинні ринки мільярди доларів інвестицій.
Банк уже найняв нових співробітників у Китаї, Сингапурі, Індії і Японії, відзначив один з керівників міжнародного відділу сировинних ринків Bank of America Девід Гудман.
За даними інформованих джерел Bloomberg, загальна чисельність сировинного підрозділу Bank of America на цей момент становить близько 600 осіб.
За останні 2 роки - з початку фінансової кризи - фінкомпанії скоротили 328,8 тис. робочих місць, або 4,9% від загальної чисельності персоналу, щоб зменшити витрати. Однак зараз криза пішла на спад, і розширення штату сировинних підрозділів необхідне, щоб повною мірою скористатися ралі на ринках, відзначають джерела Bloomberg.
Goldman Sachs Group Inc. зафіксував рекордний виторг підрозділу паперів з фіксованою прибутковістю, валют і сировинних товарів на рівні $6,8 млрд у другому кварталі. Morgan Stanley і Barclays оголосили про значне збільшення доходу від цих операцій, не вказавши, однак, конкретних даних.
Доход Royal Bank of Scotland Plc від торгівлі сировиною виріс у першому півріччі на 34% - до 467 млн фунтів стерлінгів ($773 млн).
"Бізнес відновлюється, а банки скоротили стільки людей, що тепер змушені терміново наймати персонал ", - заявив глава лондонської Kennedy Associates Джейсон Кеннеді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас