Нацбанк України закликає банки дотримуватися лімітів валютної позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України закликає банки дотримуватися лімітів валютної позиції

Валюта
1333
Уповноважені банки мають право купувати валюту за гривні в межах установлених лімітів валютної позиції за умови настання, відповідно до цивільного законодавства, терміну виконання зобов'язань у цій валюті.
Відповідну телеграму направив Національним банк України банкам у п'ятницю.
"НБУ підкреслює, що у випадку порушення лімітів валютної позиції забороняється здійснювати купівлю іноземної валюти за гривні на міжбанківському ринку України для здійснення власних операцій банку", - говориться в листі, підписаному в.о.глави Нацбанку Анатолієм Шаповоловим.
Як повідомлялося, із середини липня після тимчасової стабілізації гривня знову почала девальвувати. Особливо швидко її падіння проходило поточного тижня, коли курс за чотири дні впав з 8,01 грн/$1 до 8,33 грн/$1. І лише за підсумками п'ятниці не було зафіксовано зниження курсу.
Учасники ринку дорікають НБУ в недостатніх обсягах інтервенцій для підтримки гривні, які центральний банк намагається замінити адміністративними обмеженнями.
У Нацбанку заявляють про відсутність фундаментальних підстав для ослаблення гривні, пояснюючи те, що відбувається на ринку спекуляціями і девальваційними очікуваннями учасників ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас