"Укртрансгаз" обмежує газопостачання "Київенерго" через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" обмежує газопостачання "Київенерго" через борги

Енергетика
137
Компанія "Укртрансгаз" у четвер ввечері приступилася до зниження вхідного тиску газу через газорозподільні станції (ГРС) київського кільця через відсутність виділених обсягів газу для ВАТ "Київенерго".
За даними прес-служби газопостачального підприємства "Київгаз", відключення від газопостачання об'єктів "Київенерго" відбувається на виконання доручення НАК "Нафтогаз України" від 13 серпня 2009 року, якому столична енергокомпанія заборгувала понад 600 млн грн.
" Через подальше зниження вхідного тиску ГРС київського кільця споживачі, які мають достатню кількість виділених лімітів газу, можуть його недоотримати", - відзначають в "Київгазі".
Як повідомлялося, основною причиною несвоєчасних розрахунків за спожитий газ в "Київенерго" називають заборгованість Київміськадміністрації (КМДА) перед енергокомпанією.
Згідно підписаним між столичною владою та "Київенерго" актам, борг КМДА перед енергокомпанією з компенсації різниці між існуючими тарифами на теплову енергію та витратами суспільства на її виробництво становить 1,239 млрд грн. Зокрема, заборгованість за перше півріччя поточного року перевищує 827 млн грн.
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
"Київгаз" обслуговує розподільні газові мережі, розташовані на території столиці. Підприємство надає послуги з транспортування та поставки природного газу, а також з газифікації різних об'єктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас