Індійська влада змусить місцеві компанії виставити на продаж акції на 39 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійська влада змусить місцеві компанії виставити на продаж акції на 39 млрд. дол.

Фондовий ринок
192
Індійський уряд у своєму прагненні обмежити частки контролюючих акціонерів місцевих компаній може запустити процес проведення продажів акцій на загальну суму 1,9 трлн. рупій ($39 млрд.), що дорівнює загальній кількості випущених на фондовий ринок Індії акцій за останні 5 років, повідомляє Bloomberg.
Уряд під керівництвом прем'єр-міністра Манмохана Сінгха розглядає в цей час план, згідно з яким не менше 25% акцій публічної компанії повинно буде перебувати в обігу. Даний закон змусить 560 компаній з 3385 найактивніших на фондовому майданчику в Мумбаї провести випуск акцій на ринок.
Незважаючи на це, кількість нових акцій в обігу складе всього 4% від загального обсягу індійського фондового ринку і не вплине суттєво на ціни. Крім того, закон змусить сам уряд зменшити свої частки в багатьох ключових компаніях, що буде гарним фактором для довгострокового розвитку індійської економіки.
Виняток буде зроблено для компаній, вартість акцій яких на ринку перевищує 1 млрд. рупій - для них поріг буде становити не 25%, а 10%. У цей час середня кількість акцій індійських компаній, що перебувають у вільному обігу, становить 15%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас