Magna відмовилась від вимоги повного використання інтелектуальної власності Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Magna відмовилась від вимоги повного використання інтелектуальної власності Opel

Фондовий ринок
439
Російські ЗМІ розкривають деталі вчорашнього повідомлення, згідно з яким, Magna і GM "урегулювали всі принципові розбіжності щодо купівлі Opel", і угода про операцію готова до підписання.
Зокрема, як пише "Комерсант", Magna вирішила відмовитися від своєї ключової вимоги - права повного використання інтелектуальної власності Opel.
Раніше Magna і Сбербанк в ультимативній формі вимагали, щоб покупці контрольного пакета мали право використовувати його бренд, технології і наробітки та вносити зміни в конструкцію автомобіля без узгодження. А якщо ні, то консорціум погрожував залишити переговори.
Тепер Magna змінила свою точку зору і готова купувати Opel і збирати його автомобілі в Росії за ліцензійними угодами з GM. Крім того, Magna збирається взяти на себе зобов'язання не передавати продавані їй за ліцензією технології нікому, крім групи ГАЗ.
При цьому, на думку аналітиків, якщо Magna дійсно відмовилася від права повного використання технологій Opel, то це - "погана новина", тому що без цього угода, яка сприймалася як частина процесу інтеграції Росії в європейську економіку, "у чомусь втрачає зміст".
Інші джерела повідомили, що в угоду включені і російські активи GM - завод у Санкт-Петербурзі, дилерська мережа, 50% в "GM-АвтоВАЗ". При цьому питання щодо заводу GM в Узбекистані ще не вирішено.
Крім того, за умовами угоди Сбербанк має право відразу перепродати свої 27,5% Opel - але тільки ГАЗу або ВЭБу.
Тема Opel буде однією із ключових на сьогоднішній зустрічі президента Росії Дмитра Медведєва і канцлера Німеччини Ангели Меркель. При цьому Меркель заявила про готовність особисто підтримати консорціум Magna - Сбербанк.
Magna у партнерстві зі Сбербанком і ГАЗом бореться за купівлю збиткового європейського відділення GM, маючи політичну підтримку німецького уряду і профспілок. У той же час представники GM неодноразово висловлювали симпатії конкуруючій пропозиції бельгійського інвестиційного фонду RHJ International, відзначаючи неприйнятні претензії Magna і її партнерів на інтелектуальну власність.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас