ЄЦБ: Економіка єврозони відновить зростання в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Економіка єврозони відновить зростання в 2010 р.

Казна та Політика
235
Економіка 16 країн зони євро відновить зростання в 2010 р. Такий прогноз міститься в огляді Європейського центрального банку (ЄЦБ). Відзначається, що економічна активність у країнах регіону в шість місяців, що залишилися 2009 р., швидше за все, залишиться слабкою. При цьому серед позитивних факторів відзначається уповільнення темпів скорочення економіки.
Відносно інфляції позиції ЄЦБ також не зазнали помітних змін. У липні зниження індексу споживчих цін прискорилося. Значення індикатору для зони євро знизилося на 0,6% у річному вирахуванні. ЄЦБ не виключає, що темпи зниження можуть бути більш значними. У середньостроковій перспективі інфляція залишиться нижчою, ніж 2% на рік.
В ЄЦБ вважають, що стає усе більше сигналів того, що глобальна рецесія досягла дна, незважаючи на збереження високої невизначеності.
Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що економіка 16 країн, що входять у зону євро, в II кварталі скоротилася на 0,1% у порівнянні з I кварталом поточного року і на 4,6% проти II кварталу 2008 р. При цьому дані виявилися помітно кращими від прогнозів і цифр попереднього кварталу. Економісти очікували, що ВВП знизився на 0,5% у квартальному вирахуванні на 5,1% у річному вирахуванні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас