Україні терміново потрібно вживати заходи з обмеження споживання пива, впевнені у БЮТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні терміново потрібно вживати заходи з обмеження споживання пива, впевнені у БЮТ

1272
В Україні необхідно терміново вживати заходів для обмеження споживання пива, що веде до все більшого поширення пивного алкоголізму, впевнений народний депутат Дмитро Ветвицкий (фракція БЮТ).
"Необхідно приймати закони, які будуть спрямовані на обмеження розпивання пива, тому що пиво – не такий корисний продукт, як іноді здається і як його рекламують повсюдно", - заявив Ветвицкий на прес-конференції в четвер.
Він підкреслив, що до складу пива входить до 12% спирту, фактично "дві-три пляшки пива заміняють склянку горілки". У той же час діти мають необмежений доступ до купівлі пива, що веде до зростання дитячого алкоголізму.
Виходячи із цього, кілька народних депутатів фракції БЮТ внесли у Верховну Раду закон "Про державне регулювання виробництва та обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів". Цей закон передбачає, зокрема, введення обмежень на продаж пива, згідно з якими цей напій пропонується продавати тільки в магазинах. Також пропонується ввести заборону на продаж пива неповнолітнім.
За даний закон у першому читанні проголосували 384 народні депутати.
Ветвицкий висловив упевненість, що депутати підтримають його і при прийнятті в цілому.
Він також вважає за необхідне підвищувати акцизний збір на пиво.
Член координаційної ради Всеукраїнської громадської організації "Твереза Україна" Артем Ступаков заявив, що заходи щодо обмеження продажу пива необхідно було вживати "років 20 тому". За його словами, рівень споживання пива в країні перевищує 20 літрів на одну людину на рік. "А це веде до масової дебілізації суспільства. Проїдьте в електричці або маршрутці, і ви переконаєтеся в цьому", - підкреслив він.
Крім того, потрібна потужна пропаганда здорового способу життя, впевнений Ступаков.
Координатор громадянської кампанії "Форум національного порятунку Києва" Віталій Черняховський повідомив, що вартість пива в Україні нижча, ніж молока або соку. За його словами, зараз акцизний збір на 1 літр пива становить 31 коп., а з 1 липня збільшений до 60 коп.
Він вважає за необхідне вводити акцизні марки не тільки на пиво, але й на слабоалкогольні напої і значно збільшувати на них акцизний збір.
Черняховський також повідомив, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна лідирує за рівнем споживання пива і дитячого алкоголізму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас