Заступник Медоффа визнав себе винним у шахрайстві, назвав створену схему "обманом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник Медоффа визнав себе винним у шахрайстві, назвав створену схему "обманом"

Кримінал
529
Заступник Бернарда Медоффа, творця найбільшої в історії США фінансової піраміди, Френк ДіПаскалі визнав себе винним за 10 пунктами звинувачення і надав суду нові деталі здійснення шахрайської схеми, розробленої його босом, пише газета Financial Times.
"Усе це було обманом. Усе це було фальшивкою", - заявив він.
ДіПаскалі, що погодився співробітничати зі слідством, розповів суду про те, що він, Медофф і кілька інших людей виготовляли мільйони сторінок підроблених документів, регулярно обманювали інвесторів і регуляторів, а також переводили кошти в Лондон і назад, щоб збити зі сліду контрольні органи.
Звинувачення за 10 пунктами, які містять у собі звинувачення в таємній змові, шахрайство з операціями із цінними паперами, лжесвідчення, укриття від податків і фальсифікацію документації, передбачають покарання у вигляді терміну ув'язнення на 125 років. Таким чином, ДіПаскалі загрожує довічне ув'язнення, однак обвинувач може запропонувати значно скоротити термін, якщо буде задоволений допомогою підсудного слідству.
Проте суддя Річард Салліван здивував прокурорів і адвокатів ДіПаскалі, наказавши взяти його під варту в залі суду.
Адвокати ДіПаскалі планують домагатися його звільнення до винесення звинувачення.
Суддя поки не призначив дату винесення вироку, заявивши, що прокурори повинні надати всі матеріали розслідування до 15 травня наступного року.
Медофф наприкінці червня 2009 року був засуджений до 150 років тюремного ув'язнення.
Афера Медоффа, ветерана Уолл-стріт, тривала з 80-х років, через створені ним схеми пройшло близько $170 млрд. Гроші нових інвесторів використовувалися ним для виплат відсотків за старими вкладами, при цьому здійснювалася тотальна підробка всієї документації, що свідчила про інвестування коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас