Зниження ВВП єврозони у ІІ кварталі виявилось кращим від очікувань за рахунок зростання у Німеччині і Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження ВВП єврозони у ІІ кварталі виявилось кращим від очікувань за рахунок зростання у Німеччині і Франції

Казна та Політика
202
Темпи зниження ВВП єврозони в другому кварталі 2009 року сповільнилися до 0,1% відносно попереднього кварталу, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Аналітики прогнозували зменшення на 0,5%.
Економіка регіону скоротилася на 4,6% у порівнянні з тим же періодом 2008 року, тоді як очікувалося зниження на 5%.
У першому кварталі було зафіксовано зниження показника на 2,5% у порівнянні з жовтнем-груднем 2008 року і на 4,9% у річному вирахуванні.
Раніше в четвер було оголошено про те, що ВВП Німеччини в другому кварталі виріс на 0,3% (очікувалося зниження на 0,2%), ВВП Франції також виріс на 0,3% (очікувалося скорочення на 0,3%). Позитивні дані дозволяють говорити про закінчення рецесії у двох із трьох найбільших економік Європи.
Уповільнення темпів падіння ВВП єврозони дозволить Європейському центральному банку уникнути подальшого зменшення вартості кредитування та інших заходів стимулювання економіки. У той же час зростання безробіття в регіоні негативно позначиться на споживчих видатках до кінця 2009 року, тому відновлення економіки буде млявим, відзначають експерти.
"Ситуація позитивна, але усе ще нестійка, - відзначив економіст Deutsche Bank AG Штефан Більмейєр. - У третьому кварталі ми можемо повернутися до слабкого зростання. Економіка, однак, не продемонструє самостійне відновлення і зростання безробіття може негативно вплинути на її стан".
Більш докладний звіт за другий квартал Статуправління опублікує 2 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас