Ринки акцій Азії йдуть на підвищення після заяви ФРС про ослаблення рецесії у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії йдуть на підвищення після заяви ФРС про ослаблення рецесії у США

Фондовий ринок
91
Ринки акцій Азії йдуть на підвищення в четвер після того, як Федеральна резервна система (ФРС) оголосила про ослаблення рецесії в США, повідомило агентство Bloomberg.
Темпи зростання азіатських індексів за підсумками сесії в четвер можуть стати найшвидшими за місяць.
Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific додав з відкриття торгів 1,6% - до 112,84 пункту.
Японський Nikkei піднявся на 1%. Із усіх ринків АТР зниження відзначено тільки на шанхайському майданчику - Shanghai Composite опустився на 0,4%.
"Прибуток і економічні статдані кращі, ніж очікувалося, і на ринках спостерігається свого роду панічне скуповування акцій", - відзначив Прасад Паткар з Platypus Asset Management.
ФРС у середу ухвалила рішення щодо збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних. Крім того, американський ЦБ не став змінювати обсяг програми викупу облігацій, що становить $1,75 трлн. "Економічна активність стабілізується. Умови на фінансових ринках продовжили поліпшуватися в останні тижні. Сфера споживчих видатків продовжує демонструвати сигнали відновлення", - говориться в документі за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC).
Котирування акцій австралійського James Hardie Industries NV провідного постачальника сайдингу на ринку США, підскочили на 8,7%, оскільки найбільший у США будівельник будинків класу "люкс" Toll Brothers зафіксував збільшення виторгу.
Вартість паперів найбільшого австралійського банку Commonwealth Bank of Australia піднялася на 4%, тому що Macquarie Group Ltd. підвищила рейтинг його акцій.
Ціна акцій японського виробника годинників Citizen Holdings Co. підвищилася на 4,5% після того, як чистий збиток компанії за I фінквартал виявився меншим від очікувань.
Курс цінних паперів Hutchison Telecommunications International Ltd. обвалився на торгах у Гонконгу на 8,8%. Компанія планує продати пакет акцій ізраїльському інвесторові.
Акції провідного південнокорейського автоконцерну Hyundai Motor Co. подорожчали на 4,1%. Компанія оголосила про очікуване збільшення обсягу продажів і виторгу в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас