ФРС зберегла цільовий діапазон ставки 0-0,25%, залишила незмінним обсяг програми викупу активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС зберегла цільовий діапазон ставки 0-0,25%, залишила незмінним обсяг програми викупу активів

Валюта
214
Федеральна резервна система (ФРС) США в середу ухвалила рішення щодо збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних, говориться в документі за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC).
Аналітики також не очікували зміни.
Крім того, американський ЦБ не став змінювати обсяг програми викупу облігацій, що становить $1,75 трлн.
"Інформація, отримана після червневого засідання FOMC, підтверджує, що економічна активність стабілізується. Умови на фінансових ринках продовжили поліпшуватися в останні тижні. Сфера споживчих видатків продовжує демонструвати сигнали відновлення, однак на ній негативно позначаються втрати ринку праці, скорочення добробуту населення і жорсткі умови залучення кредитів. Бізнес як і раніше скорочує інвестиції в основний капітал і штати, але, схоже, робить успіхи в приведенні запасів продукції в кращу відповідність продажам", - говориться в повідомленні ФРС.
"Незважаючи на те, що економічна активність, імовірно, залишиться слабкою ще якийсь час, комітет як і раніше очікує, що дії влади зі стабілізації фінансових ринків і інститутів, фінансові та грошові стимули і ринкові сили внесуть вклад у поступове поновлення стійкого економічного зростання в контексті цінової стабільності", - повідомляється в документі.
Ціни енергоносіїв та інших сировинних товарів виросли останнім часом, говориться в повідомленні американського ЦБ. Проте, FOMC очікує, що "інфляція буде залишатися слабкою ще якийсь час".
"У цих умовах Федеральний резерв буде застосовувати всі доступні йому засоби для забезпечення економічного підйому і збереження цінової стабільності. Комітет буде втримувати ставку в цільовому діапазоні 0-0,25% і як і раніше вважається, що економічні умови, очевидно, є підставою для винятково низьких рівнів базової процентної ставки на тривалий час", - говориться у звіті FOMC.
"Як повідомлялося раніше, для надання підтримки іпотечному кредитуванню та ринку житла, а також для поліпшення загальних умов на кредитних ринках ФРС придбає до $1,25 трлн агентських цінних паперів, забезпечених іпотекою, і до $200 млрд боргів агентств до кінця цього року. На додачу Федеральний резерв реалізує програму викупу US Treasuries обсягом до $300 млрд. Щоб забезпечити плавне завершення програм викупу активів ФРС прийняла рішення поступово сповільнити здійснення цих операцій і планує вичерпати обсяг програм до кінця жовтня, - відзначається в повідомленні. - Федеральний резерв продовжить оцінювати часові рамки та обсяги викупу цінних паперів у світлі зміни прогнозу для економіки та умов на фінансових ринках".
"Федеральний резерв відслідковує розмір і структуру свого балансу, і буде коректувати програми кредитування і ліквідності, як і обіцяв", - говориться на закінчення.
Курс долара США трохи піднявся відносно євро після публікації повідомлення ФРС. Його вартість до євро склала $1,4141, що на 0,1% нижче від рівня вівторка. До виходу даних щодо ставки в середу курс американської валюти опускався до євро на 0,7%.
Американські фондові індекси виросли під час торгів на 0,9-1,3%, котирування US Treasuries знижуються на повідомленні про плани "поступового" завершення програми викупу активів Федеральним резервом.
Прибутковість десятилітніх боргових зобов'язань американського казначейства виросла під час торгів на 4 базисні пункти - до 3,71% річних.
Банк Англії минулого тижня розширив програму викупу облігацій на 50 млрд фунтів ($84 млрд) - до 175 млрд фунтів.
Європейський центральний банк утримує ключову ставку на рівні 1% річних із травня цього року, Банк Англії - на рівні 0,5% річних з березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас