США і Швейцарія дійшли згоди щодо питання розкриття банківської таємниці UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Швейцарія дійшли згоди щодо питання розкриття банківської таємниці UBS

523
Влада США і Швейцарії дійшла згоди щодо питань, що стосуються розкриття банком UBS AG інформації про 52 тис. клієнтів швейцарського банку, які є громадянами США і підозрюються у використанні офшорних рахунків для ухиляння від сплати податків, повідомило агентство Bloomberg.
Уряди двох країн затвердили угоди і пізніше підпишуть остаточний договір, повідомив представник міністерства юстиції США Стюарт Гібсон федеральному окружному судді Алану Голду, що розглядає це питання.
Гібсон не розкрив деталей угод і не сказав, коли документи будуть направлені на розгляд Голду.
Мінюст США подав позов на UBS у лютому поточного року, звинувативши найбільший банк Швейцарії в сприянні деяким американським громадянам у прихованні доходів. UBS погодився заплатити $780 млн, щоб уникнути повномасштабного розслідування його діяльності американськими регуляторами, і розкрити інформацію про більш ніж 250 рахунків.
Відтоді троє клієнтів UBS були визнані винними в США в приховуванні коштів від оподатковування. Тисячі клієнтів уникнули розслідування, добровільно розкривши свої рахунки.
Адвокати клієнтів банку відзначають, що майбутні розкриття залежать від досягнутої владою угоди.
У липні Швейцарія почала переговори з американською владою від імені банку, заявивши, що виконання запитів США змусить швейцарські банки порушити закон, що охороняє таємницю банківських вкладів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас