Британські регулятори обмежують банківські бонуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські регулятори обмежують банківські бонуси

Казна та Політика
171
Британське Управління фінансового регулювання і нагляду (Financial Services Authority, FSA) у середу опублікувало нове зведення правил, що регламентують бонуси в банківському секторі. Регулятор прагне обмежити подібні виплати, але в той же час не забороняє їх повністю, повідомило агентство Bloomberg.
FSA розраховує, що топ-менеджери банків більше не будуть одержувати бонуси, що у багато разів перевищують їхні оклади, а також фінансові заохочення, виплата яких гарантована на кілька років уперед.
Нове регулювання поширюється на 27 провідних британських банків, іноземні фінкомпанії у Великобританії практично повністю звільнені від дотримання подібних вимог.
"FSA висловлює рішучість, що бонусна політика банків повинна відповідати цілям ефективного управління ризиками і сприяти його розвитку, - заявив голова управління Гектор Сантс. - Хоча є рамкова міжнародна домовленість про необхідність посилення нагляду за політикою і практикою в сфері винагород у фінсекторі, ми будемо першим великим фінансовим регулятором, що почав подібний крок".
Якщо банки не будуть дотримуватися нових правил, FSA оголосить їхню структуру виплат ризикованою і зажадає збільшити капітальні резерви.
"FSA неодноразово повторювало, що не ідеться про суми. Однак є підозра, що суми все-таки важливі, особливо якщо фінкомпанія одержала держпідтримку", - відзначив юрист Barlow Lyde & Gilbert, експерт із питань трудового права Нік Дент.
Британським банкам наданий термін до жовтня поточного року, щоб продемонструвати, як саме вони збираються дотримуватися нових правил FSA, які набудуть чинності з початку 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас