Шлапак: Передумов для зростання валютного курсу в Україні немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Передумов для зростання валютного курсу в Україні немає

Валюта
2133
Сьогодні в Україні немає передумов для зростання валютного курсу. Про це сказав перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак, коментуючи тенденцію до подальшої девальвації національної валюти, передає кореспондент РБК - Україна.
"Рахунок фінансових операцій знаходиться в більш-менш задовільному стані, платіжний баланс теж. Ми аналізуємо ситуацію і вважаємо, що зростання курсу долара викликане великими обсягами валюти, яка купується на готівковому ринку", - сказав він.
На думку Шлапака, підвищений попит на валюту зумовлений недовірою громадян до програм урядової підтримки, які зараз презентуються Кабміном.
"Люди розуміють, що частина цих коштів може вийти на валютний ринок. Я упевнений, що спокійними діями Нацбанку і валютними інтервенціями курс вдасться стабілізувати в тих межах, в яких він є зараз", - відзначив він.
Нагадаємо, що 6 серпня НБУ опублікував "План додаткових заходів НБУ по забезпеченню стабільності грошової одиниці України і банківської системи", в якому заявив про намір сприяти утриманню інфляції в 2009 р. на рівні не більше 13%.
Відзначимо, що в липні в Україні зафіксована дефляція в 0,1% по відношенню до червня 2009 р. Індекс споживчих цін на товари і послуги в Україні в січні-липні 2009 р. проти відповідного періоду попереднього року склав 17,3% .
Нагадаємо, що в червні 2009 р. інфляція в Україні по відношенню до попереднього місяця склала 1,1%.
Інфляція в 2008 р. в Україні склала 22,3%, а в 2007 р. - 16,6%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас