Європейські індекси впали у вівторок на 1,1-2,4%, зниження Stoxx 600 стало рекордним більш ніж за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси впали у вівторок на 1,1-2,4%, зниження Stoxx 600 стало рекордним більш ніж за місяць

Фондовий ринок
77
Європейські фондові індекси впали у вівторок другий день підряд, повідомило агентство Bloomberg. Негативний вплив на ринок мали, зокрема, дані про скорочення обсягів експорту Китаю в липні, що підтримали побоювання, що відновлення світової економіки застопориться.
Згідно з офіційними даними, експорт Китаю впав минулого місяця на 23%, обсяг виданих кредитів склав меншим чверті червневого рівня.
Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгів на 1,4%, що є максимальним падінням з 2 липня. Цей індикатор виріс на 44% з 9 березня завдяки сильному сезону квартальної звітності.
"Ралі, можливо, вичерпало себе, і невелика корекція є правильною, - відзначає трейдер City Index Ltd. у Лондоні Білл Ісмаїл. - Підйом котирувань акцій зайшов занадто далеко, і ринок зіткнеться з реальним тестом у вересні, коли обсяги торгів зростуть".
Вартість акцій Lloyds Banking Group опустилася на 6,9% на повідомленні газети Financial Times про те, що британський банк може зіткнутися з опором уряду при реалізації плану розміщення акцій на суму порядку 15 млрд фунтів стерлінгів ($25 млрд). Метою цього плану є скорочення залежності Lloyds від держави.
Папери Danske Bank подешевшали на 2,5%. Найбільший банк Данії прогнозує, що його списання цього року залишаться високими у зв'язку зі значними втратами за кредитами як усередині країни, так і в Ірландії.
Ціна акцій Adecco, найбільшої у світі компанії з підбору тимчасового персоналу, знизилася на 5,2%. Швейцарська компанія неочікувано зафіксувала чистий збиток у розмірі 147 млн євро за підсумками другого кварталу 2009 року на тлі зниження виторгу в результаті скорочення найму по усьому світу і знецінення активів. Аналітики очікували чистого прибутку в середньому на рівні 32,8 млн євро.
Вартість паперів британської International Power піднялася на 4,8%. Найбільша генеруюча компанія країни збільшила чистий прибуток у першому півріччі в 50 разів завдяки високому виторгу від операцій в Азії та Австралії.
Прибутки компаній, що входять у розрахунки індексу Stoxx 600 та опублікували звітність за підсумками минулого кварталу, знизилися в середньому на 37%. При цьому фінансові показники більше половини з них перевершили прогнози аналітиків.
17 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи впали у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас