WSJ: Американські компанії торгували краденою мексиканською нафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WSJ: Американські компанії торгували краденою мексиканською нафтою

Кримінал
310
Влада США і Мексики розслідують обставини купівлі американськими компаніями нафти, украденої в мексиканської державної нафтокомпанії Pemex, повідомляє газета The Wall Street Journal. США повинні повернути уряду Мексики $2,4 млн., по завершенню розгляду збиток може скласти кілька мільйонів доларів.
Свою провину в скупці краденої нафти вже визнав один з державних чиновників м. Х'юстон, який разом з декількома співучасниками повинен був завантажити контрабандну нафту на баржу і відправити в Техас. Під слідством перебуває також голова компанії Trammo Petroleum Дональд Шредер, який звинувачується в навмисній скупці і продажу краденої нафти. Які американські компанії купували нафту в Trammo Petroleum, не розголошується.
Факти контрабанди нафтопродуктів у мексиканської компанії Pemex були виявлені у квітні цього року. За даними слідства, угруповання контрабандистів працювало в тісному зв'язку з мексиканськими наркокартелями і встигло виручити від продажу нафти $46 млн. У цей час правоохоронні органи Мексики шукають пособників контрабандитів серед співробітників Pemex.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас