Банк Японії залишив процентну ставку без змін, зберіг оцінку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії залишив процентну ставку без змін, зберіг оцінку економіки

Валюта
167
Банк Японії, як і очікувалося, у вівторок зберіг незмінною ключову процентну ставку за кредитами overnight, установлену на рівні 0,1% річних, і залишив колишньою свою обережно оптимістичну оцінку економічної кон'юнктури.
"Погіршення економічної ситуації в Японії припинилося, - говориться в заяві банку за підсумками засідання, що тривало два дні. - Державні інвестиції збільшуються, експорт і виробництво ростуть. З іншого боку, інвестиції в основні фонди в приватному секторі різко скорочуються, що пов'язано в основному з низьким прибутком корпорацій".
ЦБ відзначив прискорення темпів дефляції внаслідок падіння цін на паливо та загальної слабості кон'юнктури.
Тим самим Банк Японії знову підтвердив, що економіка країни пройшла нижню точку падіння, а обсяги експорту і промислового виробництва почали відновлюватися після різкого зниження.
Минулого місяця Банк Японії прийняв рішення продовжити аж до 31 грудня купівлю у фінансових інститутів корпоративних облігацій, а також надавати кредити під заставу цінних паперів. У вівторок нових заходів, спрямованих на підтримку кредитного ринку, Банком Японії оголошено не було.
Згідно з опитуванням економістів, проведеним агентством Bloomberg, більшість із них прогнозує збереження ставки на нинішньому рівні протягом усього 2010 року.
Востаннє Банк Японії знижував процентну ставку в грудні - до 0,1% річних. До цього наприкінці жовтня японський ЦБ опустив ключову ставку вперше за сім років - з 0,5% до 0,3%. Після грудневого скорочення вартості кредитів Центробанк перейшов до підтримки фінансового сектору шляхом купівлі банківських активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас