Українські індекси у понеділок показали змішану динаміку під впливом неоднозначних зовнішніх факторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси у понеділок показали змішану динаміку під впливом неоднозначних зовнішніх факторів

Фондовий ринок
146
Ринок акцій в Україні в понеділок демонструє змішану динаміку під дією зовнішніх факторів, які подають неоднозначні сигнали.
На початку торговельної сесії ринок продовжував відігравати п'ятничний позитив. Однак, опираючись на зовнішні негативні сигнали, інвестори почали фіксувати прибуток. До кінця торговельної сесії індекс "Української біржі" зберіг п'ятничні позиції - 1114,76 пункту, а індекс фондової біржі "ПФТС" зафіксував незначне зростання - на 0,41%, до 441,14 пункту.
Як відзначили аналітики інвестгрупи "ТАСК", тиск на українські фондові майданчики чинили дані з європейських і російських майданчиків, які демонстрували зниження, а підтримку українському ринку акцій надала інформація про те, що збори акціонерів "Укрнафти" все-таки відбудуться.
"Інвестори фіксують прибуток, однак частина ринку усе ще налаштована на подальше зміцнення котирувань, чим і пояснюється різноспрямований рух індексів ПФТС і "Української біржі" під час сьогоднішньої сесії. У фаворитах залишаються найбільш ліквідні папери, при цьому найвищий обсяг угод - по "Укрнафті" напередодні швидких зборів акціонерів (14 серпня - ІФ)", - прокоментувала ситуацію на ринку аналітик інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур.
Крім того, брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Євген Пшенічкін повідомив, що в понеділок найбільш активно продавалися папери металургійного сектору ("Азовсталі", Єнакіївського метзаводу, Алчевського меткомбінату) і банківського сегмента відповідно до загальносвітових тенденцій.
Експерти прогнозують високу волатильність ринку на поточному тижні.
Серед основних подій, які визначать подальший рух світових і слідом за ними українських торговельних майданчиків, аналітики "Сократа" відзначили оприлюднення в четвер звіту про попередні оцінки ВВП Європейського Союзу за другий квартал, даних щодо темпів зростання роздрібних продажів у США за липень, і в п’ятницю - вихід блоку даних про споживчу інфляцію в ЄС і США за липень.
Крім того, на цьому тижні будуть оприлюднені дані про зовнішню торгівлю США, квартальні результати надасть низка представників роздрібної торгівлі та виробників споживчих товарів, що зможе дати більш детальну оцінку купівельної спроможності американських споживачів, вважають експерти.
На "Українській біржі" лідером зростання в понеділок стали акції "Укранфти", які зафіксували "плюс" 3,05%, що надало основну підтримку індексу біржі. Разом з тим обвалилися акції "Західенерго" (-1,58%).
За даними інвестгрупи "ТАСК", лідерами за обсягами продажів стали акції "Укрнафти" - укладено 157 угод на 5,3 млн грн, Єнакіївського металургійного заводу - 55 угод на 2,0 млн грн і Укрсоцбанку - 67 угод на 1,8 млн грн.
На "Українській біржі" у цей день укладено 479 угод на 15,3 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС лідерами за обсягами продажів стали акції "Укрнафти" - укладено 10 угод на 472,5 тис. грн, "Центренерго" - три угоди на 212,4 тис.грн, "Азовсталі" - три угоди на 157,9 тис. грн.
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 29 угод на суму 1,4 млн грн.
Згідно з даними інвестгрупи "ТАСК", на "ринку заявок" ПФТС лідерами торгів за обсягами продажів стали акції "Укрнафти" - укладено дев'ять угод на 1,1 млн грн, "Центренерго" - 13 угод на 925,8 тис. грн, Алчевського меткомбінату - шість угод на 534,6 тис. грн. Зростання зафіксували акції Райффайзен Банку Аваль (+3,79%), "Укрнафти" (+3,34%), Укрсоцбанку (+3,32%) і "Азовсталі" (+1,67%).
На "ринку заявок" ПФТС у цей день укладено 53 угоди на 5,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас