Швейцарський уряд проводить екстрену зустріч щодо справи банку UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський уряд проводить екстрену зустріч щодо справи банку UBS

Фондовий ринок
551
Швейцарський кабінет міністрів зібрався в понеділок на спеціальну нараду, присвячену проблемі банку UBS, від якого американська влада вимагає розкрити інформацію про 10 тис. клієнтів, підозрюваних в ухилянні від сплати податків, повідомляє агентство Reuters. За підсумками зустрічі очікується спеціальна резолюція.
Швейцарський уряд, що у цей час перебуває на канікулах, проводить позачергове засідання в понеділок, заявив урядовий чиновник, без уточнення деталей. Переговори США і Швейцарії щодо врегулювання конфлікту в п'ятницю зайшли в тупик, тому що влада двох країн не може домовитися про правові рамки передачі Вашингтону банківської інформації. Дві країни працюють над угодою, яка дасть UBS можливість уникнути суду в США. Однак у п'ятницю вони не змогли домовитися і попросили суддю, що вів справу, дозволити їм продовжити переговори до 12 серпня.
Берн і Вашингтон уже досягли принципових домовленостей про те, що в рамках досудового врегулювання податкова влада США одержить імена приблизно 52 тис. американців, що мають секретні рахунки в UBS. Проблемою поки є технічна сторона передачі даних без порушення швейцарського банківського законодавства.
Міністр фінансів Швейцарії Ганс-Рудольф Мерц заявив у п'ятницю, що його країна не буде вживати ніяких екстраординарних заходів для того, щоб прискорити процес передачі даних. Найімовірніше, будь-яка форма такого процесу зіткнеться з величезною кількістю судових апеляцій, і американське міністерство юстиції зараз активно зайняте пошуком схеми, при якій від них можна буде ефективно захиститися.
Ще один фактор затягування справи UBS полягає в тому, що американська сторона має намір взяти під приціл й інші швейцарські банки, у той час як Берн хоче виключити в рамках угоди UBS з податковим відомством США в майбутньому позови на інші банків.
Початок процесу в справі UBS призначено на 17 серпня. Якщо сторони захочуть продовжити переговори, вони можуть затягтися до кінця вересня. Наступна дата, коли може початися процес, це 21 вересня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас