Венесуела припинила постачання палива в Колумбію за пільговою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела припинила постачання палива в Колумбію за пільговою ціною

Казна та Політика
150
Венесуела припинила постачання палива за пільговою ціною в сусідню Колумбію через протиріччя, пов'язані з розміщенням на її території американських військових баз, повідомляє AP.
Президент Венесуели Уго Чавес ледве не щодня говорить про те, що здача Колумбією в оренду США військових баз дестабілізує обстановку в регіоні. “Загроза відносно нашої країни зростає, - заявив Чавес у неділю. - Я закликаю свій народ і армію бути готовими до боїв”.
Глава держави також звинуватив колумбійських військових у тому, що вони форсували ріку Оріноко і тим самим порушили кордон між двома країнами. Але ретирувалися ще перш ніж на місце порушення прибув венесуельський військовий підрозділ.
Згідно з угодою 2008 року, Колумбія щомісяця одержувала від 50 до 120 тис. барелів пального за зниженою ціною в рамках програми боротьби з контрабандою палива, однак в силу останніх подій Чавес прийняв рішення припинити постачання пільгового палива.
Колумбія і США планують найближчим часом підписати двосторонню угоду про співробітництво в сфері оборони та безпеки терміном на десять років, відповідно до якої на семи колумбійських базах чисельність контингенту американських військ може збільшитися.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас