Кудрін: В 2010 році в Росії скоротяться видатки чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: В 2010 році в Росії скоротяться видатки чиновників

Казна та Політика
141
Видатки на утримання федеральних органів влади в 2010 році будуть скорочені на 15%, заявив віце-прем'єр міністр фінансів РФ Олексій Кудрін на нараді в Кисловодську, присвяченій питанням регіонального розвитку.
"Цього року ми скорочуємо на 30%, а в наступному - на 15%", - цитують віце-прем'єра російські інформагентства. При цьому точна сума, на яку зменшаться видатки федеральних відомств, не називається.
У свою чергу, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін відзначив, що при підготовці федерального бюджету 2010 року уряд пішов на різке скорочення видатків з утримання федеральних відомств.
"Деякі колеги задаються питанням, чи зможуть вони виконувати свої функції. Впевнений, що зможуть", - підкреслив глава уряду.
Путін відзначив, що в регіонах видатки на утримання держапарату, навпаки, ростуть.
"У цілому видатки консолідованих бюджетів регіонів і муніципалітетів на утримання органів управління в 2009 році виростуть на 4%. Рік-то кризовий, а видатки ростуть! По деяких регіонах зростання складе і більше 25%", - заявив прем'єр.
"Звучать наступні аргументи: збільшується загальне навантаження на держапарат, необхідні гроші на забезпечення роботи антикризових груп, організацію моніторингу, виконання інших додаткових функцій, під такі завдання вибиваються нові ставки", - відзначив глава уряду.
"Антикризове управління слід здійснювати за рахунок внутрішнього перерозподілу ресурсів і кадрів, економії по менш актуальних напрямках, а не за рахунок роздування штатів і кошторисів", - переконаний Путін. Він закликав регіони "жити відповідно до коштів".
Нагадаємо, у квітні цього року Путін обіцяв, що скорочення видатків на держапарат у Росії складе приблизно 8%, що дозволить уряду заощадити понад 35 млрд. рублів. Ці скорочення повинні торкнутися адміністрації президента, уряду, міністерств і відомств. Рада Федерації знизила витрати в 2009 році на 30% за рахунок скорочення вакансій і деяких інших заходів. Держдума зменшила свої видатки на 5,7%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас