Європейські індекси зросли в п'ятницю на 0,9-1,7% на сильних даних з ринку праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси зросли в п'ятницю на 0,9-1,7% на сильних даних з ринку праці США

Фондовий ринок
65
Європейські фондові індекси зиросли в п'ятницю на 0,9-1,7% на сильних даних з безробіття в США, що компенсувала побоювання інвесторів, пов'язані з тим, що чотиритижневе ралі на ринку акцій не виправдано перспективами відновлення економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Безробіття в США в липні зненацька знизилися до 9,4% у порівнянні з 9,5% місяцем раніше, свідчать дані міністерства праці країни. Аналітики очікували збільшення цього показника до 9,6%.
Число робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилося на 247 тис. Експерти прогнозували більш істотне зниження - на 325 тис.
Дані з американського ринку праці "показали, що його ослаблення сповільнюється", відзначає фондовий стратег Clariden Leu у Цюріху Грегор Маст. "Це підтвердження відновлення, що почалося, економіки", - вважає експерт.
Вартість акцій Logica Plc, яка надає комп'ютерні послуги, підвищилася на 2,4%. Компанія збільшила чистий прибуток у першому півріччі 2009 року в чотири рази завдяки збільшенню продажів і скороченню витрат.
Папери Volkswagen подорожчали на 3,7%. Німецький автовиробник покращив прогноз продажів на рік, відзначивши, що урядові субсидії для покупців автомобілів підтримали попит. За словами представника VW Майкла Брендела, скорочення продажів в 2009 році складе 5% у порівнянні з попереднім прогнозом в 10%.
Акції бельгійського банку KBC зросли в ціні на 7,6% після підвищення рекомендацій для його паперів аналітиками Deutsche Bank до "купувати" з "тримати".
Вартість паперів France Telecom підскочила на 3,6% завдяки поліпшенню рекомендацій для акцій компанії експертами JPMorgan Chase & Co. до "вище ринку" з "нейтрально".
Тим часом, акції Royal Bank of Scotland втратили в ціні 12%. Британський банк, 70% акцій якого належить державі, зафіксував збиток у розмірі 1,04 млрд фунтів стерлінгів ($1,74 млрд) за підсумками першого півріччя 2009 року через високі відрахування в резерви на можливі втрати по позичках, а також інших збитків, що склали в цілому 7,52 млрд фунтів стерлінгів ($12,62 млрд).
Прибутки європейських компаній у другому кварталі знизилися в середньому на 33%. При цьому фінансові показники більше половини що відзвітувалися перевершили прогнози експертів.
Акції PSA Peugeot Citroen упали в ціні за підсумками торгів на 5,4%. Рейтингове агентство Standard & Poor's понизило рейтинг французького автовиробника до спекулятивного рівня, відзначивши стурбованість показниками, що погіршуються, прибутку компанії.
15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зросли к п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас