Через дефіцит коштів Україна не проводитиме в 2009 р. військові навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через дефіцит коштів Україна не проводитиме в 2009 р. військові навчання

Казна та Політика
288
Повномасштабні багатонаціональні військові навчання цього року на території України, або поблизу її кордонів не проводитимуться через проблеми з фінансуванням.
Про це повідомив журналістів начальник Генерального штабу - головнокомандуючий Збройних сил України генерал армії Сергій Кириченко, який знаходиться з інспекційною поїздкою в Харківській обл., повідомляє радіо "Свобода".
Кириченко нагадав, що на 2009 р. планувалися навчання спільно з Туреччиною, а також участь закарпатської бригади в навчаннях на Яворівському загальновійськовому полігоні. "Але це захід, швидше за все, не відбудеться, тому що немає коштів", - сказав він.
За його словами, держави-партнери України в проведенні подібних навчань погодилися з пропозицією нашої сторони провести цього року тільки комп'ютерні командно-штабні навчання без участі підрозділів.
Відносно фінансування Збройних сил України Президент Віктор Ющенко заявляв, що не допустить при формуванні держбюджету на 2010 р. зменшення витрат Міністерства оборони. Він підкреслив, що в поточному році Міноборони виявилося єдиним відомством, номінальні витрати якого в порівнянні з попереднім періодом були зменшені.
Нагадаємо, в лютому ц.р. Міністерство оборони заявляло про намір відмовитися від участі в 13 з 23 міжнародних військових навчань, запланованих на цей рік, через обмежене фінансування. Як заявляв Кириченко, залежно від змін до державного бюджету на 2009 р., в частині фінансування армії, Генштаб вноситиме корективи до проведення військових навчань.
Відзначимо, раніше голова парламентського комітету з національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко виступав проти скасування бойових військових навчань в 2009 р. При цьому колишній міністр оборони, регіонал Олександр Кузьмук наполягав на скасуванні масштабних навчань цього року через економічну кризу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас