Литвин прогнозує подолання Радою вето на зобов'язання НБУ перерахувати 9,8 млрд. гривень у держбюджет на ЧЄ-2012 з футболу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин прогнозує подолання Радою вето на зобов'язання НБУ перерахувати 9,8 млрд. гривень у держбюджет на ЧЄ-2012 з футболу

Казна та Політика
191
Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що парламент подолає вето, яке Президент Віктор Ющенко застосував до закону про перерахування Національним банком 9,8 млрд. гривень у державний бюджет на підготовку об'єктів до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Ради.
"Дві найбільші фракції дуже зацікавлені в цьому", - сказав Литвин, припускаючи подолання депутатами від фракцій Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко президентського вето.
При цьому він зазначив, що оскільки Національному банку буде дуже проблематично виділити ці кошти, можна очікувати сплеск інфляції.
Як повідомляло агентство, 3 серпня Ющенко застосував вето до закону, яким Рада зобов'язала НБУ перерахувати 9,8 млрд. гривень у державний бюджет на підготовку об'єктів до проведення ЧЄ-2012.
При цьому Президент виступив за фінансування підготовки до проведення ЧЄ-2012 з футболу за рахунок залучення коштів банків.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена, що парламент подолає це вето.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас