Fitch: Реструктуризація боргів "Нафтогазу України" не є дефолтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Реструктуризація боргів "Нафтогазу України" не є дефолтом

Енергетика
209
Вимушена реструктуризація боргів Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" (рейтинг "СС" з "негативним" прогнозом) не є дефолтом, хоча цей факт може викликати негативні настрої серед інвесторів усередині країни, говориться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
"Платіж українського уряду по суверенних євробондах на суму $500 млн 5 серпня свідчить про те, що його здатність і бажання обслуговувати державний борг залишається в силі, будучи підтриманим фінансовою допомогою МВФ", - наводяться в повідомленні слова директора аналітичної групи Fitch з суверенних рейтингів Ендрю Кохуна.
Крім того, він додав, що платоспроможність по українських "суверенах" залишається під тиском глибокої економічної та фінансової кризи, і, крім того, непевності влади в здатності виконати запропоновану МВФ програму напередодні президентських виборів, призначених на січень 2010 року.
Як повідомлялося, 30 липня Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента НАК "Нафтогаз України" в іноземній і національній валюті з рівня "B-" до "CC". Агентство залишило рейтинги в списку Rating Watch, прогноз - "негативний".
Fitch одночасно знизило пріоритетний незабезпечений рейтинг єврооблігацій компанії, випущених на суму $500 млн, з рівня "B" до "CC" і також залишило рейтинг у списку Rating Watch з "негативним" прогнозом, рейтинг зворотності активів по єврооблігаціях - "RR4".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас