Ющенко стурбований ситуацією в АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко стурбований ситуацією в АПК

Аграрний ринок
309
Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією, що склалася в агропромисловому комплексі країни.
Про це сказано в повідомленні головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента.
"Президент України стурбований ситуацією, що склалася у вітчизняному агропромисловому комплексі України", - зазначає головна служба соціально-економічного розвитку Секретаріату.
На думку служби, Кабінет Міністрів не зміг реалізувати конкретні кроки з подолання негативних процесів у цій галузі й забезпечити розвиток сільського господарства, а засідання уряду, присвячені аграрній тематиці, перетворилися на піар-акції.
"Після загострення ситуації на ринку молочної продукції і м'яса в 2008-2009 роках, що супроводжувалася зниженням виробництва, зростанням споживчих цін, імпортом неякісної продукції, цього року додалися нові проблеми на ринку зерна й цукру", - резюмує служба.
У результаті цього Ющенко змушений втрутитися в вирішення гострих проблем галузі й найближчим часом почне низку заходів для їх подолання.
Як повідомляло агентство, 5 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко спрогнозувала стабілізацію цін на цукор найближчим часом.
Антимонопольний комітет досліджує діяльність оптових торговців цукром і торговельними мережами, що здійснюють його роздрібну реалізацію, у зв'язку з підвищенням цін на цукор.
У червні 2009 року імпорт цукру збільшився в 391,7 рази, або на 14,455 тис. тонн порівняно з червнем 2008 року до 14,492 тис. тонн на 6,464 млн. доларів.
У червні експорт цукру збільшився в 55 разів, або на 1,188 тис. тонн порівняно з червнем 2008 року до 1,210 тис. тонн на 0,620 млн. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас