Експерти очікують зростання економіки США пізніше цього року, розходяться у думках відносно 2010р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують зростання економіки США пізніше цього року, розходяться у думках відносно 2010р

Казна та Політика
257
Експерти вважають, що американська економіка почне рости пізніше цього року, при цьому вони розходяться в думках щодо того, чи послабляться темпи її відновлення в 2010 році, пише Marketwatch.
Аналітики Goldman Sachs очікують початку підйому американської економіки в 2009 році, прогнозуючи при цьому скорочення темпів зростання до кінця наступного року.
Standard & Poor's, High Frequency Economics і RDQ Economics вважають, що відновлення буде стабільним, але невеликим і в цьому, і в наступному році.
"Ми очікуємо слабкого зростання", - відзначає старший економіст RDQ Economics Конрад Деквадрос.
Відновлення економіки, що йде за W-подібною рецесією, у рамках якого за початковим зростанням йде період млявого підйому, буде відрізнятися від різкого збільшення, що йде за V-подібною рецесією і спостерігалося під час економічних спадів в 1990-1991 роки, вважають аналітики.
До 1992 року квартальні темпи зростання ВВП США в річному вирахуванні вже перевищували 4%. На думку експертів JPMorgan і Deutsche Bank, економічний підйом у США буде близький до цих рівнів в 2010 році. Представники Barclays, що прогнозують середнє квартальне зростання американської економіки на рівні 3,4% у наступному році, вважають, що країна зможе уникнути повторного спаду.
"Ми вважаємо, що це буде стійкий і тривалий підйом", - відзначає головний економіст Barclays Capital по американських ринках Дін Макі.
В Goldman Sachs, тим часом, очікують скорочення темпів зростання ВВП США в третьому кварталі наступного року до 1,5% у порівнянні із прогнозованими на кінець цього року 3%.
Прогноз S&P передбачає середнє щоквартальне збільшення ВВП США на 1,5% у наступному році, RDQ - на 2-2,5%.
"Після недавнього підйому економіка, імовірно, знову ослабне в 2010 році. Ми очікуємо, що в другій половині 2010 року темпи зростання ВВП США стануть трохи нижчими, ніж в першому півріччі", - говориться в повідомленні Goldman.
ВВП США знизився в другому кварталі 2009 року на 1%, його падіння в першому кварталі склало 6,4%, ставши максимальним за 27 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас