Китайська влада має намір охолодити фондовий ринок країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська влада має намір охолодити фондовий ринок країни

Фондовий ринок
233
Китайська влада заявила про намір почати розслідування підвищення цін на фондовому ринку, не збираючись при цьому поки обмежувати кредитування, незважаючи на те, що $1,1 трлн. нових позик у першій половині року додали ризиків кредитній системі країни і є можливим чинником створення нових "ринкових бульбашок", пише Bloomberg.
"Уряду потрібна стабільність на ринку акцій, тому зростання цін там буде зазнавати моніторингу", - заявив заступник міністра фінансів КНР Дін Сюедун на брифінгу в Пекіні в п'ятницю. За його словами, Народний банк Китаю має безліч інструментів для регулювання грошової пропозиції.
Shanghai Composite Index виріс на 79% в 2009 р. і ціни на нерухомість відновили свої значення, вказуючи на те, що кредитний бум, організований урядом Китаю, пішов на користь спекулянтам. Тепер уряд хоче остудити ринки активів, не сповільнюючи при цьому зростання третьої за розміром економіки світу, яке склало 7,9% в II кварталі 2009 р.
Дін заявив, що уряд буде відслідковувати ситуацію на фондовому ринку і створить внутрішні механізми для його стабілізації. Які саме будуть ці механізми, заступник міністра не пояснив. Спеціальних заходів для штучного обмеження кредитування при цьому Центральним банком і кабінетом міністрів застосовуватися не буде.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас