Безробіття в США у липні неочікувано впало, зниження кількості робочих місць було меншим від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в США у липні неочікувано впало, зниження кількості робочих місць було меншим від прогнозу

Казна та Політика
221
Безробіття в США в липні неочікувано знизилося до 9,4% у порівнянні з 9,5% місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці.
Аналітики очікували збільшення цього показника до 9,6%.
Число робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилося на 247 тис. Експерти прогнозували більш істотне зниження - на 325 тис.
Згідно з переглянутими даними, у червні цей показник зменшився на 443 тис., а не на 467 тис., як було оголошено раніше.
Багато компаній продовжують скорочувати робочі місця, намагаючись знизити видатки. Це дозволяє припустити, що відновлення обсягів найму займе якийсь час, незважаючи на зусилля адміністрації президента США Барака Обами зі стимулювання економічного зростання, відзначають експерти.
Економісти прогнозують, що безробіття в країні досягне 10% на початку 2010 року. Одночасно з падінням цін на будинки це говорить про те, що споживчі видатки залишаться слабкими і будуть стримувати відновлення економіки.
"Ми бачимо зміну тенденції на ринку праці, - заявив старший економіст UBS Securities LLC Джеймс О'салліван. - Для забезпечення стійкого зростання видатків населення нам необхідно стійке поліпшення ситуації на ринку праці, і будемо сподіватися, що воно почалося".
Число робочих місць у виробничому секторі скоротилося в липні на 52 тис., що є мінімальним зниженням за рік, у сфері послуг - на 119 тис., зокрема, фінансовий сектор втратив 13 тис., рітейлери - 44,1 тис.
У державному секторі кількість робочих місць збільшилася на 7 тис.
Середня погодинна оплата праці в США минулого місяця підвищилася на 0,2% у порівнянні із червнем і на 2,5% до липня минулого року. Аналітики прогнозували збільшення цих показників відповідно на 0,1% і 2,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас