Кабмін має намір рекапіталізувати банк "Надра" та Укрпромбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір рекапіталізувати банк "Надра" та Укрпромбанк

1799
Кабінет Міністрів має намір рекапіталізувати банк "Надра" та Укрпромбанк, які входять в групу найбільших.
Про це в інтерв'ю телекомпанії "5 канал" повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
"За нашими розрахунками, нині є ще 2 великі системні банки, які перебувають майже в стадії передбанкротства - це "Надра"-банк та Укрпромбанк. Це великі банки. Там мільйони людей і клієнтів, які залишилися сьогодні без своїх грошей. Після того, як було прийнято спеціальний закон про підтримку банків у цей складний момент, ми вже бачимо вирішення в тому, як "Надра" та Укрпромбанк протягом місяця також взяти і націоналізувати, зробити державними ці банки і почати людям повертати їхні гроші", - повідомила вона.
Раніше виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявляв про те, що уряд розглядає можливість переведення коштів вкладників-фізосіб Укрпромбанку в Ощадбанк або Родовід Банк.
Тимошенко також зазначила, що зараз іще 15 невеликих банків потребують підтримки, і Кабмін готовий надати необхідну допомогу цим фінустановам.
З її слів, Імексбанк і банк "Фінанси та Кредит" більше не мають потреби в підтримці уряду, тому що ситуація в цих банках стабільна і задовільна.
Як повідомляло агентство, 10 червня Кабмін затвердив остаточне рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас