Міністр економіки України заявляє про цінову змову цукрових заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки України заявляє про цінову змову цукрових заводів

Казна та Політика
404
Міністр економіки України Богдан Данилишин вважає, що зростання, що спостерігається останнім часом, цін на цукор пов'язане із ціновою змовою цукрових заводів.
"Я думаю, що на ринку цукру існує змова між цукровими заводами, щоб за допомогою цінової політики забезпечити свої економічні інтереси", - сказав він в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в четвер.
Данилишин відзначив, що Мінекономіки дійшло такого висновку після аналізу ситуації, що склалася на ринку.
"Здавалося б, цукру в країні дуже багато і ніяких підстав для цінового сплеску на ринку не повинно бути. Але в останні три місяці спостерігається різке зростання цін на нього", - дивується міністр.
За його словами, у наступному році, враховуючи непросту ситуацію в цукровій галузі, Міністерство економіки має намір стимулювати виробництво цукру, наприклад, через здешевлення кредитів цукровим заводам.
Як повідомлялося, в Україні останнім часом спостерігається зростання роздрібних цін на цукор. Багато експертів вважають його необґрунтованим, оскільки внутрішні запаси цукру відповідають приблизно чотиримісячній потребі країни.
За даними Мінагрополітики, перехідні залишки цукру в Україні на 1 вересня цього року складуть близько 600-700 тис. тонн.
Ємність українського ринку цукру оцінюється приблизно в 1,8-2 млн тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас